Kom eens kennismaken met Shaolin Kung Fu

Shaolin Kung Fu Tiel is een sportschool die zich focust op de eeuwen oude traditionele krijgkunst “Shaolin Kung Fu” van de Shaolin Tempel in China. Het doel van de sportschool is dan ook om deze traditionele trainingen in stand te houden en de kennis over te dragen aan de geïnteresseerde actieve sporter. Shaolin Kung Fu Tiel streeft naar een harmonieuze samenleving binnen de school en in het hart van de leden. Shaolin Kung Fu Tiel traint zijn leerling dan ook met discipline en respect zodat men met een ander perspectief de wereld in kijkt en dat is met vriendelijkheid.

Shoalin Kung Fu

Bij het woord “Kung Fu” beginnen de meeste mensen rare geluiden te maken zoals Bruce Lee dat deed in zijn spectaculaire Kung Fu films. Of maken de kraanvogel beweging zoals dat vertoond werd in de bekende film “The Karate Kid”. Zo zijn er nog een aantal filmsterren en mythes die de Kung Fu bekend hebben gemaakt, zoals Jacki Chan en Jet Li en natuurlijk de animatie “Kung Fu Panda”. In deze films worden er veel snelle beelden van vechtsensaties vertoond dat niet altijd echt is door middel van veel “touwtjes”gebruik. Toch is het wel allemaal echte Kung Fu in een modern jasje. Bij Shaolin Kung Fu komen er veel technieken bekend voor uit de films, alleen met meer techniek en kracht. Shaolin Kung Fu is vechtkunst ontwikkeld om de tempel te beschermen tegen bandieten.

Lessen

De Shaolin Kung Fu trainingen zijn geschikt voor jong en oud, jongens en meisjes tot actieve senioren die niet graag stil zitten en op zoek zijn naar een uitdaging van een nieuwe manier van het trainen van het menselijk lichaam. De trainingen bestaan niet alleen uit het oefenen van zelfverdedigingstechnieken, maar bij het trainen van Shaolin Kung Fu komt nog veel meer kijken. Men moet niet verwachten dat je na vijf jaar trainen wel genoeg weet. Geen enkele Shaolin monnik of meester zal ooit kunnen zeggen dat hij alle kungfu heeft geleerd, alleen al vanwege de grote diversiteit aan vechtstijlen binnen de Shaolin Kung Fu.

Kinderlessen

Shaolin Kung Fu Tiel geeft spelenderwijs les aan kinderen van 4 tot 14 jaar. De kinderlessen zijn niet veel anders dan de gewone lessen, maar spelenderwijs leren de kinderen technieken van Shaolin Kung Fu die de groep van 14 jaar en ouder ook krijgen. Je zult nog verbaast zijn hoe snel de kinderen leren ten opzichten van de oudere leerlingen.

De les voor kinderen bestaat uit conditie, motorieken, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Na deze oefeningen komen de Kung Fu technieken aan bod. In het begin gaan de kinderen nog veel “in de lucht” oefenen in plaats van op elkaar. Dit uit voorzorg voor andere kinderen. De Kung Fu lessen variëren met elke les, maar met Kung Fu oefenen we veel stoten, trappen en veel technieken voor vastpakken, gooien, klemmen en breken. Ook krijgen de kinderen de basisvormen geleerd die traditioneel door de Shaolin is ontwikkeld. Naast Kung Fu lessen doet Shaolin Kung Fu Tiel ook aan kleine acrobatiek- oefeningen. Hieronder verstaan wij veel verschillende gesprongen trappen maar ook andere snelle verplaatsingen zoals koprol en radslagen. Na de trainingen maakt Shaolin Kung Fu Tiel tijd vrij voor een kort spelletje. Dat zijn veel varianten van tikkertje.

De instructeurs van Shaolin Kung Fu Tiel hebben ervaring in het lesgeven aan kinderen. Ook zijn de instructeurs van Shaolin Kung Fu Tiel EHBO gediplomeerd, dus bij kleine ongevallen is de eerste hulp direct aanwezig.

Trainingen

Woensdagavond:

Shoalin Kung Fu vanaf 14 jaar van 19.30 uur tot 21.00 uur (Locatie: Basisschool plein de Dagobert)

Zaterdag:

Shoalin Kids vanaf 4 tot 14 jaar van 10.00 uur tot 11.00 uur (Locatie: Gymzaal Meeslaan)

Shoalin Kung Fu vanaf 14 jaar van 11.00 uur tot 12.30 uur (Locatie: Gymzaal Meeslaan)            

 

Surf voor meer informatie eens naar de website: www.shoalinkungfutiel.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK