Roparunners lopen voor het goede doel

Afgelopen zondag was er een spinning marathon bij Fitnessclub Tiel. Deze marathon werd gehouden voor Team 108, Stichting Roparunteam Move2Ur. Mensen konden hieraan meedoen en werden tijdens deze marathon begeleidt door oud-wielrenner Gert Jakobs en voorzitter van Stichting Wielerpromotie Rivierenland Eric de Jongh.

Wat is de Roparun?
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 1⁄2 marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en weg kapiteins. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken.

 

Naast de sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties, bijvoorbeeld het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van elk team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De afgelopen 25 edities van de Roparun is al meer dan 72 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Wie zijn wij?
Wij zijn team 108, Stichting Roparunteam Move2Ur. Wij hebben vorig jaar met succes onze eerste Roparun ervaren. Ook dit jaar doen wij weer mee. Ons team bestaat uit 8 lopers, 4 fietsers,  chauffeurs, verzorgers en fysiotherapeuten.

Hoe doen we dat?
De Roparun is een logistieke puzzel. Hoe krijg je 25 mensen naar Parijs en hoe komen ze weer naar Rotterdam? Er wordt een verplichte route opgesteld door de organisatie van de Roparun. Als team bepaal je zelf hoe je deze route indeelt. Wij hebben de route opgesplitst in 13 etappes waarbij er telkens 4 lopers en 2 fietsers op het parcours zijn. De andere fietsers en lopers worden door de andere teamleden verzorgd zodat deze weer fit zijn als de etappe voorbij is. Diverse basiskampen gedurende het weekend ingericht zodat er kan worden gegeten, geslapen en gemasseerd.

Wat nemen we zoal mee?
1 camper, 2 busjes, 1 cateringbus, Tenten, Eten en drinken voor 3 dagen, Aggregaat voor stroom, Massagetafels, Stoelen, Tafels, Kleding voor 3 dagen, 7 fietsen (ook reservefietsen), Navigatieapparatuur, Kookgerei en nog veel meer.

Vorig jaar hebben we zo’n 20.000 euro opgehaald en gedoneerd aan het goede doel. Ook dit jaar streven wij naar eenzelfde bedrag. Wij organiseren nog diverse evenementen, tennistoernooi, volleybaltoernooi, fitnessmarathon en pubquiz.

Geïnteresseerd of wil je sponsoren? Volg ons op Facebook of stuur een mail naar team108@move2ur.nl

Voor meer foto’s van afgelopen zondag? Klik hier.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK