Dit weekeinde: Taptoe in Tiel

Dit weekeinde is het Taptoe Weekend in Tiel. Vrijdag zal gestart worden met het Tieler Tal Bierfest. Taptoe Tiel vindt plaats op zaterdag vanaf 14.30 uur, zondag is er het Betuws Blaaskapellen Kampioenschap (inclusief Braderie).

De streetparade is elk jaar weer een schitterend schouwspel dat vele duizenden bezoekers trekt. Op zaterdag vindt er in de binnenstad een streetparade plaats waarin alle aan Taptoe Tiel deelnemende showbands zich presenteren aan het winkelende publiek. Op de Groenmarkt geven alle korpsen een korte show en bij de Waterpoort maken zij een foto. De planning is dat de showbands vanaf circa 12.00 uur allemaal in de binnenstad aanwezig zijn.

23e Editie Taptoe Tiel

Taptoe Tiel trekt inmiddels rond de 1.000 bezoekers. De deelnemende korpsen presenteren zich met een wervelend spektakel van muziek, show en ritme. De 23e editie in 2017 zal er wederom één zijn van grote nationale allure.

Taptoe Tiel wordt vanwege de regionale uitstraling geopend en bijgewoond door de burgemeester. Zijn aanwezigheid en de vertegenwoordiging van de wethouders is een teken van waardering voor het niveau van het evenement en de enthousiaste inzet van nagenoeg alle K.T.S.M.-leden. De taptoe zal ’s middags voorafgegaan worden door een Streetparade in het Centrum van Tiel.

Programma Taptoe Tiel:

12.00 uur  Streetparade (centrum Tiel);
13:30 uur  Taptoeterrein open.
14.30 uur  Taptoe (Parkeerterrein Het Taluud). Finale rond 17:00 uur.

De gecontracteerde korpsen voor 2017 zijn:

* DVS junioren uit Katwijk
* Jubal uit Zwolle
* Van Limburg Stirum Band uit Wezep
* Kamper Trompetterkorps uit Kampen
* Drum en Showkorps Adest Musica uit Sassenheim

Tweede Open Betuws Blaaskapellen Kampioenschap

Dweilorkest “De Eigenheimers”, onderdeel van muziekvereniging het K.T.S.M., bestond in 2002 30 jaar. Dat heugelijke feit was aanleiding om in 2002 de eerste Tielse Toeterdag te organiseren.

De laatste jaren is dit evenement  uitgegroeid tot een fenomeen in de blaaskapellenwereld. Deze groei was aanleiding voor een nog professionelere aanpak, een mooi logo en een mooie pakkende naam.

Deze dag zal net als in het verleden gecombineerd worden met een megabraderie. De braderie trekt de laatste jaren meer dan 10.000 bezoekers en onderscheid zich met 180 kramen als de grootste in de regio.

Het tweede Open Betuws Blaaskapellen Kampioenschap is op zondag 21 mei 2017! Het begint om 11.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen.

Braderie

De Koninklijke Vereniging “Het Tielsch Stedelijk Muziekcorps” heeft inmiddels al vele jaren ervaring in het organiseren van braderieën. Het begon met een braderie in de binnenstad van Tiel tijdens het Taptoeweekend. Dit is een driedaags evenement dat de vereniging in 2017 voor de 23e keer organiseert. Sinds 2002 is daar de grootste braderie van Tiel tijdens het Fruitcorsoweekend bijgekomen, en organiseert K.T.S.M. ook de braderie tijdens Zomerfeest Tiel (voorheen Zomerfeest Passewaaij). Met deze uitbreiding organiseert de vereniging alle grote braderieën in Tiel.

Tekst: www.taptoetiel.nl

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK