Dumpgedrag

Met de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande zijn we benieuwd wat de partijen in Tiel in hun verkiezingsprogramma in petto hebben voor de gemeente Tiel. Wat willen ze bijvoorbeeld gaan doen nu de oranje containers die nu weggehaald zijn en het daarbij behorende dumpgedrag?


Hoe fijn was het om gewoon je plastic in de oranje container te kunnen gooien. Het afgelopen jaar zag je het fout gaan rondom de hoogbouw. Door asociaal gedrag van inwoners van Tiel, heeft de politiek in samenwerking met de A.V.R.I. besloten om de oranje containers weg te halen (zonder rekening te houden met het milieu effect). Was controle en handhaving nou echt zo moeilijk?

Waar sommige fatsoenlijke burgers bang voor zijn, zie je nu gebeuren. Gooi de zakken er maar gewoon neer, zover mogelijk van je eigen omgeving vandaan. Sommige maken het zo bont, ze komen per auto de zakken dumpen, terwijl de A.V.R.I. eens per twee weken het per straat komt ophalen. Is het echt zo nodig om dit dan elders te dumpen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Facebook!

Facebook: www.facebook.com/ditistiel

3 comments

 1. anoniem Reply →

  Het is een puinhoop bij de avri, veel onduidelijk, Bij de gemeente was het ook wat, maar nu bij de avri is alles weg wat duidelijk was, geef mij de gemeente maar terug en laat de avri maar blijven wat ze waren afvalverwerkers

 2. Krachtig Tiel Reply →

  Dan ga ik het voor de tigste keer vertellen. Ook in Tiel betalen we alles met elkaar. Dat betekent dat alle inwoners gezamenlijk betalen voor het volledige ophalen van het afval. We moeten weer terug naar de tijd voordat er met een pasje betaald moest worden. Gewoon ieder huishouden laten betalen afhankelijk van de gezinssamenstelling. Dan hoeft er geen pasje meer gebruikt te worden en in de wijken kleine milieustraten amekn waar iedereen vrij zijn gescheiden afval in kan dumpen. Voorbeelden zijn er in steden die het zo doen en wat blijkt? Zelfs de straten zijn schoner, maar misschien wel wat meer gewone afval bakken voor het kleine afval (papier, hondenzakjes e.d.) Opgelost…!

 3. Rob Reply →

  Ik snap alle idealen, maar war ik niet begrijp is dat de politiek blijkbaar oogkleppen op heeft als het gaat om de vertaling naar de praktijk.
  We betalen nu apart voor het restafval, scheiden moet dus lonen, prachtig zou je zeggen.
  Maar de praktijk is dat we de grenzen van ‘gratis’ op gaan rekken en dat we het afval dat ‘geld kost’ illegaal dumpen in niet daarvoor bestemde containers (die dan vervolgens worden weggehaald) of dumpen in openbaar gebied waarna vervolgens de bijdrage voor het verwijderen van restafval verhoogd gaat worden (wedden?).
  Zo zijn de ‘vervuilers’ inderdaad goedkoop uit en de idealistische of trouwe burger duurder, toch?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK