Eerste namen Internationaal Damescriterium bekend

Dat het internationale vrouwenwielrennen in de lift zit hebben onze Nederlandse toppers in de afgelopen weken tijdens de klassiekers al bewezen. En ook in 2017 zullen de vrouwen weer een belangrijke rol spelen tijdens de Profronde in Tiel.

Sinds 2013 is het vrouwencriterium uitgegroeid tot een vast onderdeel van de Profronde van Tiel en de wedstrijd wordt met het bochtige parcours door de binnenstad door het peloton hoog gewaardeerd.
De eerste inschrijvingen zijn al binnen en met 6 verschillende nationaliteiten afkomstig van 4 continenten mogen we dit met recht een internationaal damescriterium noemen.

De Zuid-Afrikaanse Danielle van Niekerk verdient een speciale vermelding. Van dit 18-jarige aanstormende talent verwachten we de komende jaren veel te gaan horen. De afgelopen 3 jaar is zij in verschillende disciplines is Zuid-Afrikaans kampioene bij de junioren geworden.

Volg je het vrouwenwielrennen? Houd dan ook de volgende dames in de gaten! Op 30 juli zullen zij er in de Tielse binnenstad een mooie strijd van maken.
Ayesha McGowan (VS)
Daniela Trčková (Tsjechië)
Emelie Persson (Zweden)
Ione Johnson (Nieuw-Zeeland)
Jessie Hodges (Nieuw-Zeeland)
Joanie Celso (VS)
Kate Wightman (Nieuw-Zeeland)
Mary Maroon (VS)
Rikke Bak Dalgaard (Denemarken)

Tekst: TekstTic

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK