Exit voor Profronde Tiel

Met pijn in het hart heeft de Stichting Wielerpromotie Rivierenland moeten besluiten dat er voorlopig geen Profronde meer komt in Tiel.

Stijgende kosten en minder vrijwilligers

Het besluit heeft meerdere oorzaken. De afgelopen jaren heeft de stichting steeds meer taken verricht met steeds minder mensen. Omdat de organisatie jaarlijks grote namen naar Tiel wil trekken en de dames tegenwoordig een steeds realistischere vergoeding vragen, wordt het sponsorbedrag ook steeds hoger wat opgehaald moet worden.

Dit jaar zou de ronde ook samen vallen met een koopzondag (5 augustus). Dit maakte het organiseren van een aantrekkelijke wielerkoers door het centrum van Tiel lastig.

De profronde stopt, maar Stichting Wielerpromotie Rivierenland gaat door

Om de wielersport te blijven promoten is het bestuur met behulp van een aantal oudgedienden aan de slag gegaan om de Flipje’s Toertocht, al jaren verbonden aan de Profronde, in 2018 hét sportieve evenement van het jaar te maken.

De afgelopen jaren is Flipje’s Toertocht uitgegroeid tot een evenement van formaat. Gewaardeerd met drie sterren van de N.T.F.U. en afgelopen jaar bijna 1.100 deelnemers: dat betekent dat Flipje’s Toertocht in de agenda staat van vele wielerliefhebbers die zelf de benen willen laten spreken. De exacte datum van de toertocht maakt de organisatie binnenkort bekend. Wel staat de startlocatie vast: dat zal dit jaar het Van der Valk hotel in Tiel zijn.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK