Gerechtsgebouw te koop

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf wordt via DTZ Zadelhoff de voormalige Arrondissementsrechtbank gelegen aan de Nieuwe Tielseweg te koop aangeboden.

Het gerechtsgebouw in Tiel is tussen 1879 en 1882 gebouwd naar het ontwerp van rijksbouwmeester Johan Frederik Metzelaar. Aanvankelijk was het gebouw in gebruik als Arrondissementsrechtbank en onderging het in 1996 een omvangrijke restauratie. Het gebouw kenmerkt zich door de toepassing van Neo-Renaissance en Neo-Classicisme architectuur, met een overvloedige detaillering. Het is één van de rijkst uitgevoerde justitiegebouwen uit de tijd van Metzelaar en een typisch voorbeeld van Nederlandse negentiende-eeuwse Rijksarchitectuur.

Het gebouw heeft een totaal vloeroppervlakte van circa 3.351 m² en beschikt over 4 bouwlagen bestaande uit een souterrain/kelder, begane grond, 1e en 2e verdieping. De onderste bouwlaag bestaat uit een gedeelte kelder welke zich bevindt aan de voorzijde en souterrain met kantoorruimte aan de achterzijde van het gebouw. Op de begane grond bevindt zich de imposante rechtszaal met ondersteunende kantoorruimten en tevens de lift die vanuit het souterrain omhoog gaat, op de 1e verdieping zijn eveneens kantoorruimten aanwezig. Op de 2e verdieping vindt men de technische ruimte, evenals opslag- en vergaderruimte.

Zowel het interieur als exterieur van het monument bevindt zich in een zeer goed onderhouden staat.

Bron: www.biedboek.nl

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK