Het gaat om mensen in de nieuwe Bibliotheek

Op 28 augustus start Bibliotheek Rivierenland de dienstverlening in haar lange verwachte nieuwe vestiging in Tiel. De Bibliotheek krijgt een mooie plek in de nieuwe publiekstrekker van de stad, Zinder. Op 2 september kan het publiek in volle glorie beleven wat er allemaal te zien en te doen is in de nieuwe bieb tijdens het ‘Open huis’.

Samen met andere culturele instellingen luidt de Bibliotheek hiermee een nieuw tijdperk in voor Tiel: Niet eerder waren er zoveel verschillende sociale, culturele en educatieve activiteiten onder één dak te vinden.

Open Huis
Op 2 september houdt Zinder open huis van 10:00 – 16:00 uur. Bibliotheek Rivierenland is trots om dan haar nieuwe vestiging aan het publiek te presenteren en organiseert speciaal voor deze gelegenheid ook een aantal gratis activiteiten tussen 12:00 en 14:00 uur. Op de begane grond kunnen bezoekers deelnemen aan een voorlees- en knutselsessie met de populaire Kinderboekenillustrator Philip Hopman, o.a. bekend van bestseller Boer Boris. In het Medialab staat een circuit opgesteld met leuke mini workshops voor jong en oud; je kunt er o.a. pianospelen met bananen, een robotkoppeltje programmeren en je tekening in een 3D-ontwerp omtoveren. Voor wie meer van het ambachtelijke werk houdt, is er op de eerste etage in cursuslokaal 1 een workshop handletteren, waar bezoekers de basis van deze trendy creatieve bezigheid leren.

Duurzaamheid
Bibliotheek Rivierenland startte voor de inrichting van de nieuwe Tielse bieb een nieuwe samenwerking met Kringloopwinkel Secunda. Tafels, stoelen en banken, de medewerkers van de Bibliotheek zochten ze begin dit jaar bij Secunda uit. In de zomerperiode zijn alle meubels opgeknapt. Bezoekers kunnen straks plaatsnemen op en aan de oude en vertrouwde meubelstukken van stadsgenoten die van een nieuw jasje zijn voorzien. Het opnieuw gebruiken van oude meubels en het lenen van boeken draagt bij aan een duurzame wereld. De Bibliotheek en Secunda hebben elkaar in deze bijzondere samenwerking gevonden op het thema duurzaamheid.

Lezen, leren en ontmoeten
De sfeervolle en eigentijdse inrichting biedt meer ruimte voor ontmoeten en ontspannen, studeren en werken. De nieuwe bieb wil er zijn voor alle Tielenaren. Of het nu gaat om kennis verzamelen, eigen kennis delen, of om elkaar ontmoeten, de mens staat centraal. Daarnaast nemen de 39.000 boeken die de Bibliotheek in Tiel rijk is, nog steeds een prominente plek in. Want een goede collectie blijft een van de pijlers van Bibliotheekwerk.

Ruimte voor werken en leren
De nieuwe vestiging heeft 50 werkplekken, waar er op de oude locatie nog maar 20 waren. De laatste jaren mocht de Tielse bieb zich al verheugen in een stijgend bezoekersaantal, vanwege ruimere openingstijden, maar ook door de faciliteiten die de Bibliotheek heeft voor werken en leren. Daarnaast wordt het activiteitenaanbod aanzienlijk uitgebreid. Twee prachtige cursuslokalen met uitzicht op de Waal bieden daar nu meer ruimte aan.

Medialab
Ook nieuw in de Bibliotheek is het Medialab, een eigentijds atelier waar groepen met behulp van innovatieve tools hun ideeën digitaal kunnen uitwerken. Het is de ideale leeromgeving voor jong en oud waar creativiteit en techniek samenkomen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK