Laurens ten Dam is de joker in het peloton tijdens Tielse Profronde

Tijdens de profronde in Tiel kwam het beeld weer op ons netvlies van Tom Dumoulin die tijdens de Giro ‘d Italia een sanitaire stop moest maken.  Heel Nederland ging plat en na de winst van Dumoulin in Italië kwamen de WC rollen tevoorschijn bij de wedstrijden waarbij Dumoulin aan de start verscheen. Het lijkt er op dat het sanitaire stoppen in de Sunweb-ploeg ‘gebakken’ zit.

Want toen de wedstrijd tijdens de Tielse Profronde in volle gang was stapte Laurens ten Dam in de Rechtbankstraat tegenover ‘Zinder’ van zijn fiets, klom over het hek en zocht de bosjes op om een plasje te plegen. Bij terugkomst wachtte hij netjes op de groep om weer aan te sluiten, met een rondje achterstand. Of de reglementen volstaan voor een dergelijke stop weten wij ook niet.

Een toeschouwers hielpen door zijn fiets vast te houden. Niemand heeft er in ieder geval iets van gemerkt en het was helemaal mooi geweest als Ten Dam stiekem toch nog even had aangezet en Tom was gepasseerd voor en over de finishstreep. Maar Laurens, door dit soort acties blijf je een prachtige kerel!

 

 

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK