Leerlingen basisschool De Achtbaan maken rondgang langs oorlogsmonumenten

Ieder jaar adopteren leerlingen van groep 8 van een Tielse basisschool het monument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zijn dit de leerlingen uit groep 8 van basisschool De Achtbaan. Gisteren  maakten zij, in het bijzijn van burgemeester Hans Beenakker en het 4 mei comité, het monument en de omgeving schoon.

Na het schoonmaken van het monument en de omgeving maken de kinderen een rondgang langs verschillende oorlogsmonumenten in de stad, waaronder het Joods monument.

Foto: Adriënne Wolters

Verhalen over de grenzen van de vrijheid

De komende weken zijn leerlingen van de Internationale Schakelklas van RSG Lingecollege druk bezig met de voorbereiding van een kleine voorstelling over het thema ‘Verhalen over de grenzen van vrijheid’. Verhalen die zich 73 jaar geleden afspeelden én het verhaal van nu: over onderduiken, over het helpen van andere mensen met gevaar voor eigen leven, over vluchtelingen die in bootjes naar bevrijd gebied voeren. Veel van de leerlingen hebben dit ook meegemaakt. De voorstelling is te zien direct na de Dodenherdenking in de Sint Maartenskerk op donderdag 4 mei.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK