Muziektheater over dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers

Gemeente Tiel en Stichting Alzheimer Nederland halen de muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ op dinsdag 19 september naar Tiel. De voorstelling gaat over het leren omgaan met dementie. Mantelzorgers en vrijwilligers die met dementie te maken hebben kunnen de voorstelling kosteloos bezoeken.

 

Aandacht voor dementie
Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Rond deze dag is wereldwijd extra aandacht voor de groeiende groep mensen met dementie. Wethouder Driessen: ‘we worden steeds ouder. In 2040 zijn er waarschijnlijk meer dan een half miljoen mensen in Nederland met dementie. In Tiel krijgen we er dus ook meer mee te maken. Omgaan met iemand die lijdt aan dementie is niet niks. Ik vind aandacht hiervoor erg belangrijk.’

‘Dag mama’

De voorstelling gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is door dementie. Met de brandende vraag van de dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in moeders kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en verzorgende samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig. Meer informatie is te vinden op www.oudwordenmetzorg.nl.

Reserveren
De voorstelling is dinsdag 19 september van 19:30 tot 22:30 uur in de Agnietenhof. Kaarten zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan met een e-mail naar ondersteuning@tiel.nl (vermeld duidelijk naam en gewenst aantal kaarten) of telefonisch via (0344) 637 416. (maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00- 12.00 uur). Er kunnen maximaal twee kaartjes per persoon gereserveerd worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

One comment

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK