Organisatie Profronde Tiel wil Tom Dumoulin aan de start

Het duurt nog even voor het startsein van de Profronde van Tiel wordt gegeven, maar de organisatie is al wel druk bezig met het deelnemersveld. Zo staat Tom Dumoulin hoog op het verlanglijstje.

Vorig jaar probeerde de Stichting Wielerpromotie Rivierenland al om Dumoulin naar Tiel te krijgen, maar de koers paste niet in zijn schema richting de Olympische Spelen. En dus moet het in 2017 gebeuren. Met Olympisch zilver op de tijdrit en de huidige successen in de Giro d’Italia (klassementsleider en winnaar van twee etappes) op zak moet Dumoulin de grote publiekstrekker worden. ,,Hij staat al jaren op ons verlanglijstje, Tom Dumoulin is natuurlijk een fantastische renner en het zou geweldig zijn om hem in Tiel aan de start te hebben”, vertelt stichting-voorzitter Eric de Jongh.

Maar de blik is natuurlijk niet alleen op de renner van Sunweb gericht. De organisatie is druk in gesprek met meerdere renners, met als doel om op 30 juli weer een aansprekend deelnemersveld te hebben.

Welke renners er starten in de Profronde van Tiel wordt bekend gemaakt eind juni. Dan vindt in het vernieuwde pand van Seat (Autogroep de Waal) de sponsor- en persbijeenkomst plaats.

Tekst: SW-Rivierenland

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK