Sportakkoord brengt Tiel in beweging

Woensdag 5 februari hebben sportverenigingen, maatschappelijke partners en de gemeente het Tielse Sportakkoord ondertekend. Doel is om zoveel mogelijk mensen in Tiel te laten sporten of bewegen. Er zijn ook afspraken gemaakt over het ontwikkelen van sportverenigingen tot vitale sportaanbieders, een positieve sportcultuur en inclusief sporten en bewegen.  

Wethouder Kreuk tekende namens de gemeente het akkoord. Zij prees de deelnemers voor hun energie en inspirerende ideeën. “Een echt lokaal sportakkoord dat tot stand is gekomen vanuit de samenleving, in een energieke samenwerking waarbij de deelnemers zelf de kar trekken”.

 Uitvoering 2020-2021

Voor de uitvoering van het Tielse Sportakkoord stelt het ministerie van VWS € 30.000 per jaar beschikbaar voor 2020 en 2021. Verenigingen en partners hebben voor dit jaar 12 concrete ideeën ingebracht. Voor de uitvoering is dus € 2500 per project beschikbaar. De komende maanden gaat de regiegroep op zoek naar nieuwe projecten voor 2021. De regiegroep bestaat uit de gemeente en het bestuur van de Federatie Tielse Sportverenigingen (FTS).

Van nationaal tot lokaal sportakkoord

In 2018 hebben de minister van Sport, gemeenten en sportbonden de handen ineen geslagen. Samen met de provincies, maatschappelijke organisaties en bedrijven sloten zij een Nationaal Sportakkoord. Daarna zijn gemeenten uitgedaagd om een lokaal sportakkoord te realiseren. De afgelopen maanden hebben sportverenigingen en lokale partners hard gewerkt om te komen tot het Tielse Sportakkoord. Dit deden ze onder leiding van een onafhankelijke sportformateur en in nauwe samenwerking met de FTS.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK