Streetparade

Vanmiddag om 12 uur begon de streetparade door de binnenstad van Tiel.

Vanmiddag zetten de korpsen hun beste beentje voor op Het Taluud.

Alle muziekkorpsen die te zien zijn gedurende de 23e Taptoe Tiel zijn:

* DVS junioren uit Katwijk
* Jubal uit Zwolle
* Van Limburg Stirum Band uit Wezep
* Kamper Trompetterkorps uit Kampen
* Drum en Showband Adest Musica uit Sassenheim

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim is opgericht op 31 januari 1952. In opzet eerst alleen een harmonie, waaraan later een drumbandafdeling werd toegevoegd. Na de opheffing van de harmonie in 1963 groeide het orkest uit naar de huidige bezetting.

Topscore

Drum- en Showband Adest Musica telt anno 2015 ruim 50 muzikanten en hoort sinds de jaren ’80 nationaal en internationaal bij de top. Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2013 in Kerkrade werd dit opnieuw bewezen. Bij de marswedstrijden werd Adest Musica beloond met 92.21 punten, wat voldoende was voor een 3de plaats in de internationale eindrangschikking. Daarnaast behaalde de Drum- en Showband 91.63 punten bij de showwedstrijden, wat een 5de plaats in de internationale eindrangschikking opleverde. Op de nationale ranglijst eindigde de Drum- en Showband op een 2de plaats. Met het WMC showproduct Mother Earth wordt een volgende fase in de mars- en showsector bereikt, een fase waarin technisch hoogstaande muziek wordt gecombineerd met een minstens zo kwalitatief hoogstaande choreografie. Adest Musica vat dit samen door het kernbegrip The Next Level.

Uniformiteit in succes

Buiten kijf staat dat met het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show, het korps een onuitwisbare indruk achterlaat. Ook de uniformen, die zijn afgeleid van het tuniek van de Koninklijke Grenadiers, dragen bij tot dit aanzien. Het uniform is er in twee uitvoeringen: een gala uitvoering met donkerblauwe broek en zwarte kolbak en een zomeruniform met witte broek en (platte) witte pet. Maar bovenal vormt het repertoire, de inzet en overtuiging waarmee Adest Musica zich presenteert de echte basis voor het succes!

Spectaculair, vernieuwend en overweldigend. De nieuwste show van het Kamper Trompetter Korps draagt de titel ‘The Art Of Flight’. De show is niet alleen vernieuwend door de toepassing van een uniek samengesteld frontensemble, maar ook de originele arrangementen van Rob Balfoort maken de nieuwste show uniek. Door de ogen van een reusachtige vogel beleef je een vlucht zoals nooit tevoren! Van hoog uit het gebergte tot diep in het moeras en dwars door de bossen: The Art Of Flight is een prachtig verhaal waarin ‘het beleven’ centraal staat en het publiek zal het gevoel hebben zelf mee te vliegen. De muziek kenmerkt zich door verrassende wendingen en imposante impactmomenten. Het publiek zal haar adem inhouden terwijl de gedreven muzikanten alles uit de kast halen om The Art Of Flight levend te maken. The Art Of Flight geeft een evenement een eigentijdse invulling waarbij muzikanten en publiek samen gaan genieten. Ook tijdens onze straatshows kom je ogen en oren tekort en wordt ons goed in het gehoor liggende repertoire gewaardeerd. We vormen tijdens evenementen vaak een spectaculaire aanvulling op een bestaand programma en we verzorgen uiteraard ook exclusieve, op maat gemaakte optredens. Zowel het Kamper Trompetter als ook het Jong Kamper Trompetter Korps staan al jaren in de top 10 van meest gevraagde showbands van Nederland en daar zijn we trots op!

Het Kamper Trompetter Korps won in 2013 de prestigieuze titel ‘Open Dutch Showcorps Champion’ en op het Wereld Muziek Concours 2013 behaalde de band met 89,26 punt een topnotering en een Gouden onderscheiding op het onderdeel show in de hoogste divisie.

Van Limburg Stirum Band uit Wezep

De Van Limburg Stirum band is een drum- en showfanfare die al geruime tijd op hoog niveau musiceert. De enthousiaste muzikanten, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, gaan voor prestatie én gezelligheid. De van Limburg Stirum band is regelmatig te zien tijdens optochten, parades, taptoes en concoursen in binnen- en buitenland.

Show
Het korps beschikt over vooruitstrevende en verrassende shows. Daarmee zijn zij een graag geziene gast op taptoes of concoursen. Veelal komen shows tot stand in samenwerking met Mark Limburg en de showinstructeur Erwin de Jong.

Mars
Het korps kent een statige uitstraling, een strakke exercitie en een hoge mate van muzikaliteit. Wij worden vaak geboekt voor straatparades, bloemencorso’s, wandelevenementen, etc. Naast statige marsen hebben zij ook goed in het gehoor liggende en moderne muziek in ons repertoire.

Showband Jubal Zwolle bestaat uit enthousiaste muzikanten. Zij zetten zich voor elk optreden in om het publiek te vermaken met eigentijdse muziek en verrassende shows. Jubal Zwolle heeft, mede door de originele uniformen, een stoere en moderne uitstraling.

Een unieke bezetting

Jubal Zwolle bestaat uit drie onderdelen, die samen zorgen voor de typische ‘Jubal look-and-sound’: de brass, de percussie en de colorguards. De brass bestaat onder andere uit trompetten, saxofoons, fluiten, trombones en baritons. Bij de percussie hebben we high-tension snares, quints, cymbals en bassdrums in verschillende maten.

Onze colorguards lopen altijd voorop en verrijken de muziek met hun eigen shows. Zij gebruiken hiervoor vlaggen, sabels en andere materialen.

Een showband in optima forma

Tijdens straatoptredens (streetparades) speelt Jubal Zwolle altijd in op de wensen van de organisatie; van diverse straatshows die het publiek aangenaam verrassen, tot een passend tempo bij praalwagens. De shows zijn voornamelijk voorwaarts gericht, dus we houden de optocht niet op. In taptoeshows neemt Jubal Zwolle het publiek mee op reis door een pakkend muzikaal repertoire en choreografische hoogstandjes.

Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar heeft, net als hun ‘grote broer’ de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.

Met regelmaat nemen de Junioren deel aan het Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen. Het korps werd daar in 2016 voor de vijfde keer Nederlands Jeugdkampioen Show. Een prestaties waar de Junioren trots op zijn.

Deelname van de Junioren aan parades en taptoes in Nederland en omringende landen staan garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit. Net als de Marchingband, dragen de Junioren een uniform dat is afgeleid van de Limburgse Jagers.

Tekst: TaptoeTiel.nl

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK