Werkzaamheden deel Waalstraat bij Westluidensestraat

Terwijl de parkeergarage bijna klaar is en er volop gewerkt wordt aan het cultuurgebouw bij de Westluidense Poort, is het nu tijd om ook de openbare ruimte erom heen aan te gaan pakken.

Vandaag start VolkerWessels met het herinrichten van de Waalstraat voor restaurant Lotus.

De werkzaamheden, die naar verwachting drie weken duren, bestaan uit het verwijderen van de huidige bestrating en onderlaag. Daarna komt er een nieuwe onderlaag in en krijgt de straat een nieuwe bestrating en inrichting.

Omleiding voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen helaas geen gebruik kunnen maken van de weg. Fietsers komend vanuit de richting Tiel-Oost en vanaf het voetveer Tiel-Wamel worden omgeleid via de ‘grote’ Waalstraat langs de Waal door de grote coupure richting Nieuwe Tielseweg. Voetgangers kunnen over de Tolhuiswal richting binnenstad.

Ondernemers bereikbaar

De winkels en horeca in het gebied zijn en blijven bereikbaar. Bezoekers van restaurant Lotus kunnen hun auto, met gebruik van een parkeerschijf, gratis kort parkeren op één van de plekken langs de Westluidensestraat. Handig voor het afhalen van een maaltijd. Wanneer zij gaan dineren, zijn de parkeerterreinen Waalkade en Bleekveld op loopafstand.

Herinrichting openbare ruimte

De herinrichting van de openbare ruimte is onderdeel van het project Westluidense Poort. Eind vorig jaar werd de Rechtbankstraat al opnieuw ingericht. Na het werk aan de Waalstraat, wordt de Huf van Buurenstraat opnieuw aangelegd, waarna deze weer de toegang is tot de binnenstad. Meer informatie over de komende werkzaamheden volgt binnenkort. Gemeente en VolkerWessels organiseren dan onder andere een inloopbijeenkomst. Noteer 8 februari van 17.00 tot 19.00 uur vast in de agenda! Omwonenden ontvangen hierover nader bericht.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK