Definitief ontwerp voor trappen Waalkade Tiel

Het definitieve ontwerp voor de vaste trappen op de groene wal bij de Waalkade is klaar. Dinsdag 18 april heeft het college het ontwerp vastgesteld. De aanleg van de trappen start direct na Appelpop 2017.

 

Tussen de Waterpoort en de Veerweg komen drie trappen met verwijderbare elementen. De trappen zijn onderling verbonden door een zit-rand aan de onderkant. Bij de Waterpoort wordt een hellingbaan toegevoegd, waardoor ook vanaf die plek de Waalkade en binnenstad bereikbaar zijn voor mensen met een rollator, scootmobiel en kinderwagens.

Start aanleg na Appelpop 2017

Het ontwerp gaat uit van een verbreding van de groene wal. Daarvoor wordt extra grond aangebracht. Deze grond moet zich ‘zetten’ om een stevige ondergrond te vormen voor de zware trappen. Het risico op schade en herstel is te groot om het werk nog voor Appelpop uit te voeren. Uitvoering start direct na Appelpop 2017. Bijkomend voordeel is dat er ook voor evenementen als de Pinksterkermis, Tiel Maritiem, Woodstock aan de Waal en de Wielerronde geen aanpassingen nodig zijn. Door in september te starten met de aanleg kan de aannemer in één keer de nieuwe wal en trappen aanleggen.

Herinrichting Waalkade fase 1

De aanleg van de trappen is onderdeel van het project Herinrichting Waalkade fase 1. In dit project vervangt de gemeente ook de kademuur en krijgt het terrein tussen Van Dijkhuizen en de waalplaat een nieuwe inrichting.

Bekijk het ontwerp

Het ontwerp en de toelichting er op is te bekijken op www.tiel.nl.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte, volg Dit-is-Tiel.nl op Twitter en Facebook!

Twitter @oogoptiel: www.twitter.com/ditistiel
Facebook: www.facebook.com/ditistiel

 

One comment

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK