Grote belangstelling voor voorlopig ontwerp deel van de Tielse Waalkade

Onder grote belangstelling werd gisteren het voorlopige ontwerp gedeeld met het publiek. Er was in de raadszaal plaats gemaakt voor tekeningen van het voorlopige ontwerp voor de herinrichting van de Tielse Waalkade.

am9q3394

Het ontwerp voor de Waalkade combineert vervanging van de kademuur, de realisatie van de aanleg van trappen (bij evenementen te gebruiken als vluchtroutes) met een nieuwe inrichting voor het terrein dat ligt tussen Van Dijkhuizen en de Waalplaat en de groene wal langs de Waalstraat. Het voorlopig ontwerp wordt de komende maanden naar een definitief ontwerp omgezet, waarin vastgesteld wordt welke materialen gebruikt gaan worden.

Het plan is een uitwerking van het Masterplan Waalfront dat in 2005 door de gemeenteraad werd vastgesteld. Een van de hoofdlijnen van dit masterplan is het verbeteren van de uitstraling van de stad als ‘stad aan de rivier’ en het versterken van de relatie tussen Tiel en de rivier de Waal. Volgend jaar komt er een bijeenkomst voor het definitieve ontwerp, de aanbevelingen van die door het publiek konden worden genoteerd worden hierin meegenomen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK